Boldog Karácsonyt!

Ezzel a 4 évvel ezelőtti írásommal kívánok békés, áldott Karácsonyt, találkozást a világ megváltójával, Jézus Krisztussal. Add neki a szívedet ezen az ünnepen!

Évforduló

October 7, 2010 at 12:42pm

Kavarognak bennem mindenféle érzések. kedves érzések. szenvedélyes érzések. és ugyanakkor érzem, a sírás sem áll távol tőlem, megindítanak ezek a gondolatok:

Holnap lesz a bemerítkezésem 15. évfordulója….

Többet éltem már azóta, mint előtte 🙂 14 évesen merítkeztem be a gyülekezetben, most 29 vagyok. Ez már idő… jó dolog kicsit elmerengeni ezen, és megadni a módját, megünnepelni.

Azoknak, akik nem tudják, hogy mi ez: a bemerítkezés kb felnőtt keresztséget jelent, egy olyan szimbolikus cselekedet, amit Jézus hagyott ránk, hogy tegyük. Praktikusan annyit jelentett, hogy egy ünnepi istentiszteleten, fehér ruhába öltözve besétáltam egy medencébe, amiben mellig ért a víz, és a gyülekezetvezető bemerített, miközben azt mondta, hogy “Marci, bemerítelek téged az Atyának, a Fiúnak és Szentléleknek nevében” – csobb-, a pásztor pedig felolvasott kinek- kinek egy neki személyesen szánt igeverset a Bibliából.

Ez egy intim, bensőséges alkalom mindig, nekem is az volt. Ezzel azt fejeztem ki, hogy egyszer s mindenkorra Jézus Krisztus mellett döntöttem, ő az életem ura. Ezzel a gyülekezethez is hivatalosan csatlakoztam, és a bemerítkezés után bizonyságot is tettem, vagyis elmondtam, hogy hogyan vezetett erre Isten, miért döntöttem így. Ezt is nagyon komolyan vettem, és fontos volt számomra, hogy nyilvánosan számot adjak erről a közösségemnek.

Eltelt tizenöt év…. De olyan, mintha tegnap történt volna. Emlékszem, ahogy belépek lépcsőfokról lépcsőfokra a medencébe, megkönnyebbülök, hogy meleg a víz 🙂 emlékszem, ahogy döbbenten hallgatom a 119. Zsoltár igéit a pásztoromtól, mert előtte augusztusban egy táborban ezeket az igéket kaptam személyesen az Úrtól és titkon azt kértem tőle, hogy ezeket kapjam a bemerítkezésemre is, és erről senkinek nem beszéltem…. Isten kedveskedett nekem…. :”’)

 

És kedveskedik a mai napig…. mert ilyen. nem tehet mást. szeret. szeret mindazok ellenére, amivel cserben hagytam, közönyös voltam, és összetörtem a szívét. szeret. mert nem tehet mást. annak ellenére, hogy kihátráltam, megcsaltam, más szeretők után kajtattam és kajtatok a mai napig. szeret. mert nem tehet mást. Ő maga a szeretet….

Súlyos ez a szeretet…

Valahogy próbálok aláállni, középre, hogy betakarjon, de nem látom a végét…. próbálok menekülni előle, hogy kicsit kevésbé szeressen már, de nem tudok hova futni….

Gyerekként annyit ábrándoztam arról, hogy milyen leszek felnőttként, és milyen lesz a kapcsolatom Istennel. Majd sokkal jobban fogom őt érteni… majd sokkal jobban fogom őt szeretni…. ez is, mintha tegnap történt volna… nem változtam ám olyan sokat….

az idő kereke összeáll és kezdem érezni, mi az örökkévalóság, idő nélküli lét.

…Sok a kérdésem és kevés a válaszom. De most csak vagyok. Jól vagyok. 🙂

 

…Próbálok Neki visszaadni valamit, így az évfordulónkon…. de mit tudok adni Istennek??? Az ég és a föld teremtőjének??

Csak leborulni tudok, megsemmisülve, megadva magam…. semmim nincs. és Ő jön…Ő jön, lemossa a szégyenem könnyeit. Újra beborít a kegyelmével, ingyen szeretetével, elmos mindent, mindent amit mondhatnék, amit letagadnék, elfelejtenék, megbánnám. nincsenek többé…..Ő azt mondja, nincsenek többé… csak megbocsájtás van. …….szeretet van…… vagyok….. jól vagyok. És Ő van! Van Isten! Van Isten, aki lehajlította a mennyet, és eljött, hogy emberi szívben lakjon. az enyémben. a tiédben. Mert ismerni akar, közösséget akar velem, veled. Be akar vonni az életébe, kér.

Hát nem félelmetes? A mindenható Atyaúristen kér. mert megtagadhatom magam tőle…. és Ő ezt is megengedi. szabad. szabadnak lenni nem Őt választani. Szabadnak lenni Őt választani…

Tudom, hogy holnap is készül valamire…. ismerem már annyira, hogy tudom… meg fog lepni valamivel. 🙂 figyelni fogok, készítem a szívem….

Nem tudok mit mondani. jó nekem 🙂 jó nekem, mert kegyelembe fogadott vagyok.

neked is jó? tudod, hogy miről beszélek? Ismered Őt, ez Egyetlent, a Szerelmest?

hívd be az életedbe, csak add meg magad, tedd fel a két kezed, add meg magad Istennek…. kérlek, amíg teheted, tedd meg….

Ő életet ígér, békességet, értelmet az értelmetlenségben, reményt a reménytelenségben. És mindenekelőtt, az övéi vagyunk, kezének alkotásai, remekművek. nála van a helyünk. Térj meg Alkotódhoz!

Ha egy a szíved ezzel, tedd teljessé az örömöm az évfordulónkon, hogy csatlakozol Isten családjához.

Az Ő igéjében azt mondja, hogy aki kér, az kap, aki keres, az talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ha teljes szíveddel keresed Őt, akkor megtalálod. Ő zörget a szíved ajtaján, már tette ezt korábban is… Hívd be Őt!

Imádkozhatsz most hozzá, ezt teszem én is. valami ilyesmit:

“Úr Jézus Krisztus, nem tudtam, hogy így szeretsz…. de akarom, hogy szeress. akarom engedni, hogy begyere az életembe, és ott lakj egészen. Kérlek, bocsásd meg a bűneimet, mert sok van. Kérlek bocsásd meg, hogy eddig nélküled éltem, nélküled hoztam a döntéseimet, nem számoltam veled. Mostantól gyere, és tegyél mindent újjá! Kérlek vonj bensőséges közösségbe magaddal, kellesz, kellesz egészen!

Köszönöm, hogy mostantól a gyermeked lehetek Atyám, és Te vezetni fogsz, kézen fogsz, és úgy vezetsz. köszönöm, hogy ma megbékülhettem Veled! Jézus nevében, Ámen!”

Isten áldjon mindannyiunkat! Legyen Ővé minden tisztelet, dicsőség, áldás! az Ővéi vagyunk…

 

Never let me go- Hillsong

http://www.youtube.com/watch?v=y8F5Wttkf9w

Uram, Tehozzád futok

http://www.youtube.com/watch?v=Cm-DHuHM7rI&feature=related

 

 

azővéivagyunkazővéivagyunk

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vélemény, hozzászólás?