160 percnyi kapcsolódás keresztényekkel

Tegnap este az “Értékek estéje” c. keresztény rendezvényen (lakás-vacsora, beszélgetés) volt a téma a homoszexualitás. A résztvevők hozzájárulásával osztom meg a – kéréseknek megfelelően – vágott hanganyagot.

Egy keresztény körben (kb 20-25 ember) elhangzott beszélgetés, amiben egyedüliként voltam meleg, a jelenlévők, amennyire meg tudtam állapítani, mind hívő keresztények voltak. Azért osztom meg a beszélgetést, mert nagyon sok értékes és hasznos momentum van benne, modellez egy jó dialógust, és érzékelhető is a mélyülés, kapcsolódás, empátia, szeretet, és küzdés, birkózás a témával. Szerintem példa értékű volt sok szempontból, ha van két és fél órád, ez egy jól eltöltött idő lehet.

Íme:  https://www.dropbox.com/sh/4caxh09oczevc78/AAB9p4IcK_q8a3uZmMTSLsIYa?dl=0 

Az egyik kedvenc részem az volt, amikor meg lettem “vádolva” azzal, hogy túl szerethető vagyok. :)))

(0:56-tól) “Ezt a végén illik mondani, most csak a saját véleményemet mondom, hogy nagyon örülök, hogy itt vagy Marci; az a harc, amit te vívsz az életedben, az olyan szinten csodálatos, akárhova jutsz is, akár olyan pontra jutsz, amivel én, vagy bárki más egyetért, vagy sem, mert a legnagyobb óriás ellen fordultál, és ez a szégyen. És ezt az óriásodat legyőzve nem csak a saját életedre vagy hatással, hanem a miénkre is, mert itt vagy és beszélgetünk.”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vélemény, hozzászólás?